Kids & Co 

Het levensverhaal van Loeloe en Tijger

Heel ver weg in een enorm oerwoud wonen Loeloe & Tijger. Het zijn elkaars beste vrienden en de hele dag spelen ze samen in de jungle. Tijger vindt het heerlijk om te rennen en te klimmen en hij kent alle goede verstop-plekjes. Loeloe is ook dol op het prachtige woud, maar zij is liever op zoek naar mooie bloemen of stille plekjes met een mooi uitzicht.

Tijger haalt de hele dag grapjes uit. Het liefst neemt hij Loeloe in de maling. Hij verstopt zich dan in een holle boomstam en wacht tot Loeloe voorbij komt. Vaak weet Loeloe al wat er gaat komen en doet ze net of ze schrikt. Ze gunt Tijger de lol om zijn eigen grappen en grollen. Ze voelt zich fijn als ze tijger zo vrolijk ziet.

’s Avonds liggen ze vaak samen bij het vuur.

Ze kijken naar de sterren of luisteren naar de geluiden van de natuur. Zingende vogels, knorrende zwijnen en ruziënde aapjes. Soms zien ze strepen in de lucht, of knipperende lichtjes. Dat zijn vliegtuigen heeft tijger gehoord. Stel je voor dat tijger zelf nog eens zou vliegen. Daar droomt hij wel eens van.

Op een dag schrikken tijger en Loeloe wakker van een enorm lawaai. Tijger rent gelijk de jungle in om te kijken wat er aan de hand is. Als hij dichter bij komt ziet hij dat er bomen zijn omgevallen.

Hij voelt aan alles dat er iets helemaal mis is. Iets verderop ziet hij een grote ronkende vrachtwagen en sterke mannen met donkere baarden. Ze hebben enorme kettingzagen en bijlen en maken alle bomen stuk.

Zo hard als hij kan rent Tijger terug naar Loeloe. Hij heeft tranen in zijn ogen. En dan ineens gebeurt het. Plots voelt hij zijn poten onder zich vandaan getrokken en kan hij geen kant meer op. De mannen met baarden slepen tijger aan een touw naar de vrachtwagen en stoppen hem in een grote houten kist met tralies. ‘Tijger’ hoort hij een bekende stem roepen als de klep van de kist wordt dicht getimmerd. Loeloe is ook gevangen genomen.

Na een lange rit door de jungle wordt de kist van de vrachtwagen getakeld in een donkere haven. Het is koud en schemerig en Loeloe & Tijger zijn best een beetje bang. Ze horen de mannen praten over een circus in een heel ver land. Tijger heeft er genoeg van. Met alle kracht die hij heeft probeert hij de kist open te breken. Dat lukt! Als de mannen weg zijn breken ze de hele kist open en van de planken en tralies bouwen ze hun eigen vliegtuig! Ze nemen een enorme aanloop op de kade en daar gaan ze. Loeloe & Tijger vliegen!

Na heel lang vliegen door de donkere nacht wordt het langzaam licht. ‘kijk’ roept Loeloe terwijl ze naar beneden wijst ‘ik zie land, bos, zwembaden, speelweides en strandjes’. Snel zet Tijger de daling in en nemen ze een kijkje. Het is een vakantiedorp met allemaal spelende kinderen en aardige papa’s en mama’s. Hier willen Loeloe & Tijger wel blijven. Snel gaan ze op zoek naar de baas en ze vertellen hun hele avontuur. ‘jullie mogen blijven’ bromt de baas uiteindelijk. Loeloe & Tijger dansen en springen van plezier. ‘maar alleen als jullie leuke spelletjes doen met de kinderen’.

Loeloe & Tijger besluiten het vliegtuig af te breken en de planken te gebruiken om een echte vakantieclub voor kinderen te bouwen. Ze noemen hun eigen club ‘Kids & Co’ en ze nodigen alle kinderen uit om te komen spelen. Al snel is het een groot succes en zijn Loeloe & Tijger weer net zo gelukkig als vroeger. En alle kinderen vinden het prachtig! Kom jij snel ook een keer spelen?